2016 (Dst +3) Kış Saati Düzenlemesi

Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 6 Eylül 2016 tarihli ve 24005 sayılı yazısı üzerine, Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanun’un 2. maddesine ilişkin değişikliğe göre;

  • Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta 27 Mart 2016 Pazar günü saat 03.00’ten itibaren bir saat ileri alınmak suretiyle başlatılan yaz saati uygulamasının, her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırılmıştır. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla saatlerin düzenlenmesi hakkındaki, 14 Mart 2016 tarihli ve 8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nda yer alan ’30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00’ten itibaren bir saat geri alınması’ ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.
  • İlgili hüküm gereğince 27 Mart 2016 Pazar günü saat 03.00’ten itibaren bir saat ileri alınmak suretiyle başlatılan yaz saati uygulaması her sene yıl boyu sürdürülecek ve kış saatine geçilmeyecek.

Kış saati düzenlemesi için linux sistemlere yama yayınlandı.

sudo apt-get update&&sudo apt-get install tzdata

kontrol için zdump -v Europe/Istanbul | grep 2016 komutunun çıktısındaki gibi son satırda +03 görülmelidir.

zdump: warning: zone “Europe/Istanbul” abbreviation “+04” lacks alphabetic at start
Europe/Istanbul Sun Mar 27 00:59:59 2016 UTC = Sun Mar 27 02:59:59 2016 EET isdst=0 gmtoff=7200
Europe/Istanbul Sun Mar 27 01:00:00 2016 UTC = Sun Mar 27 04:00:00 2016 EEST isdst=1 gmtoff=10800
Europe/Istanbul Tue Sep 6 20:59:59 2016 UTC = Tue Sep 6 23:59:59 2016 EEST isdst=1 gmtoff=10800
Europe/Istanbul Tue Sep 6 21:00:00 2016 UTC = Wed Sep 7 00:00:00 2016 +03 isdst=0 gmtoff=10800